fbpx
Rintojen kohotus

Rintojen kohotus ei ole ainoastaan kosmeettinen hoitotoimenpide, vaan se auttaa naista tuntemaan olonsa arkielämässä mukavammaksi. Kerromme kolme vähemmän tiedettyä asiaa, miten hoitotoimenpide voi vaikuttaa myönteisesti.

 

1. Auttaa pitämään ihon kunnossa

Tavanomaisesta poikkeavan muotoiset rinnat ovat alttiit hiertymiselle ja vaurioille, ennen kaikkea epäsopivan vaatevalinnan johdosta, ja venymisestä aiheutuneille ongelmille. Hiertyminen ja venytysjuovat voivat johtaa tulehdukseen. Liikkuva elämäntapa voi edistää ihottuman tai ihosienen syntyä venyneiden rintojen ja kehon väliin.

Ihonhoito ja kunnollinen hygienia ovat tällaisten ongelmien yhteydessä ensimmäinen apukeino. Ei voi kuitenkaan kieltää sitä, että rintojen muoto voi olla näitä ongelmia aiheuttava tekijä. Rintojen kohotus lievittää ajan merkkejä rinnoissa ja leikkauksen tulos:

  • auttaa vähentämään venymistä (joka vähentää ihovaurioita),
  • mahdollistaa tyköistuvampien vaatteiden käytön (jotka eivät edistä venymistä ja hiertymistä),
  • muuttaa rintojen asennon luonnollisemmaksi (sekä ulkonäön että ihoa vasten hiertymisen osalta).

Miellyttävämpi ja mukavampi asento tekee ihonhoidosta helpompaa.

 

2. Parantaa nännien sijaintia

Yksi rintojen venymisen merkeistä on nännien alaspäin vajoaminen. Nännien sijainti ja ulkonäkö voivat muuttua imetyksen ja painon muuttumisen myötä. Monilla naisilla sillä voi olla suora negatiivinen vaikutus sukupuolielämään ja itsetuntoon. Ei-toivotun ulkonäön ohella se voi monilla myös aiheuttaa fyysistä epämukavuutta tuntoherkkyyden ja ”väärän” sijainnin vuoksi.

Rintojen kohotus merkitsee nännien sijainnin ja tarvittaessa myös ulkonäön kohennusta. Uusi sijainti ei välttämättä ole sama kuin joskus ennen, mutta se kuitenkin takaa nuorekkaamman ulkonäön. ”Oikeammassa paikassa” olevat nännit aiheuttavat myös vähemmän yleistä epämukavuutta.

 

3. Helpottaa liikkumista

Rintojen liian suuri koko ja venyminen ovat yleinen este tietyissä urheilu- ja arkielämän toiminnoissa, juoksemisesta erilaiseen nostamiseen. Monille naisille rintojen muoto merkitsee suurta epämukavuutta kaikkein tavallisimpienkin rintakehän liikkumiseen liittyvien liikkeiden yhteydessä.

Rintojen kohotus on yksi vaihtoehto, joka voi muuttaa rintojen asennon hankaloittamaa liikkumista helpommaksi. Jos ongelma johtuu nimenomaan koosta, voi olla avuksi rintojen pienennys.

 

Rintojen kohotus luonnollisuuden löytämisenä

Hoitotoimenpiteenä rintojen kohotus ei lisää mitään uutta, vaan muokkaa olemassa olevasta toivotun ulkonäön. Todisteena siitä on myös mukavampi fyysinen olo, jonka paljot naiset ovat leikkauksen jälkeen saavuttaneet.

Lue lisää: Miten rintojen kohotus vaikuttaa?