fbpx
Rasvaimu

On täiesti loomulik uurida teiste inimeste kogemusi, enne kui teha olulisi otsuseid. Iluprotseduuride puhul võib see eriti tähtis olla, kuna otsus oma keha muuta ei saa tulla kergekäeliselt. Mida räägivad patsientide kogemused rasvaimu kohta?

 

Foorumis räägivad…

RealSelf on USAs juhitud veebikeskkond, mis käsitleb ilukirurgia teemasid vahetult, ilma ilustamata, samas ka ilma hukkamõistuta. Kasutajatel on võimalus esitada oma hinnang ja jagada kogemusi erinevate iluprotseduuride kohta.

Kogemused rasvaimuga on seal üks populaarseimad teemasid. Üks hea näide postitusest on pealkirjaga „10 asja, mida soovisin enne rasvaimu teada” ja reastab need järgnevalt:

  1. Sa ei „peta” kui kasutad rasvaimu – tegemist pole kaalulangetusmeetodiga, vaid võimalusega enda keha vormi kujundada.
  2. Rasvaimu pole kiirtee sportliku kehani – kui just „sportliku” all sümmeetriat silmas ei peeta.
  3. Lõplikud tulemused protseduurist ilmnevad alles vähemalt kolme kuu möödudes.
  4. Vali õige arst protseduuri teostama – kogemus ja professionaalsus tagavad hea tulemuse ja ka protseduuri ohutuse.
  5. Ole valmis mõningaseks valuks pärast operatsiooni – paraku on seda iga kirurgilise meetodiga oodata, küll aga on seda võimalik erinevate võimalustega leevendada.
  6. Kehakaal võib pärast protseduuri tõusta – rasvaimu eemaldab rasva, mitte kilosid. Küll aga on hea toitumise ja aktiivse elustiiliga võimalik kaotada liigseid kilosid ja tänu protseduurile ka saavutada soovitud kehakuju.
  7. Oodata on paistetust ja verevalumeid – käib samuti kirurgiliste protseduuridega kaasas ja võib esmaseid tulemusi varjata.
  8. Tugiriietuse kandmine – pärast operatsiooni on kudede vormimiseks.
  9. Tselluliit võib minna hullemaks – rasvaimu ei eemalda tselluliiti ja ebaühtlase rasva eemaldamise tõttu võib see isegi süveneda, see on aga välditav kui eemaldada rasva mõõdukalt.
  10. Tervislikud eluviisid on olulised pärast operatsiooni – et soovitud kehakuju säiliks.

 

Kuidas saada parimad kogemused rasvaimuga?

Oluline on omada protseduuri suhtes realistlikke ootuseid.

Selle kohta kommenteerib The Health Clinicu plastikakirurg dr Siim Simmo:

Rasvaimu sobib neile patsientidele, kellel on vaid teatud piirkonnad probleemsed, aga kes pole rasvunud. Kui inimene on tugevalt ülekaaluline, siis ühest või isegi mitmest kohast rasva eemaldada pole mõttekas, kuna patsiendi üldine rasvumus jääb siiski alles. Aga kui patsient tahab oma kehakuju veidi paremaks muuta, siis see sobib.

Tavaliselt soovitakse peenemat vöökohta või saledamaid reisi. Tuleb ka silmas pidada, et ühest piirkonnast ei saa liiga palju rasva eemaldada, kuna siis tekib selle piirkonna naha tundlikkuse ja verevarustushäired ja võivad tekkida ka naha ebatasasused ehk mügarikud. Ka ei saa rasvaimuga lahendada kaalu probleeme, see on siiski rohkem keha modelleerimise teema.

 

Enim-levinud rasvaimu kogemused seda kinnitavadki – kui su kehakuju ei vormindu nii nagu soovid, saab see protseduur aidata. Küll aga ei tasu seda segamini ajada kaalulangetusmeetodiga.

 

Sarnasel teemal: „Lipofilling – kuidas saada kurvid, mida ihaldad”