Sanna Kiiski

Sanna Kiiski teki edellisen vuoden lopussa päätöksen muuttaa omaa elämää: hän tuli Tallinnaan mahalaukun pienennysleikkaukseen ja on pudottanut kahdessa kuussa 25 kiloa.

Olen viimeiset pari vuotta kärsinyt vaikeasta masennuksesta ja syönyt lääkkeitä. Se on osittain nostanut painoani aiempaan verrattuna. Haluaisin oman vanhan minäni takaisin.

Minulla on 3 lasta, jotka ovat syntyneet vuoden välein. Raskaus on ollut aikanaan rasite keholle olla koko ajan raskaana. Jokaisesta lapsesta minulle tuli painoa lisää yli 20 kg. Onnistuin kuitenkin aina tiputtamaan sen. Kuopuksen syntymän aikaan esikoinen sairastui syöpään.

Minulla oli syöpäsairas 2-vuotias, 1-vuotias taapero ja vauva kotona. Se oli tilanne, jossa painoa alkoi tulla, koska ei ollut voimia itsestä huolehtimiseen. Piti huolehtia kaikista muista.

Halusin lähteä tähän prosessiin myös siksi, että haluan voida äitinä hyvin ja jaksaa lasten kanssa. En kuitenkaan halua olla ihminen, jonka elämä pyörii laihdutuksen ympärillä.

 

Sanna Kiiski

“Kävin lenkillä elmukelmua käärittynä vatsan ympärille ja istuin vaatteet päällä saunassa!”

 

Olenko yrittänyt diettejä?

Olen malliesimerkki ihmisestä, joka on kokeillut kaikki mahdolliset dieetit – gluteenittomat, rasvattomat, kananmunadieetit. Kun syömishäiriöni oli pahimmillaan, söin kiinteää ruokaa vain 1 päivänä viikossa. Kävin lenkillä elmukelmua käärittynä reisien ja vatsan ympärille, jotta se polttaisi enemmän rasvaa. Istuin vaatteet päällä saunassa kuin painijat tai nyrkkeilijät. Kyllähän paino tippuikin. Mutta ei pitkään.

Nyt uskon, että kun leikkauksen myötä tapaan myös ravintoterapeutin, voin opetella uuden tavan syödä.

Tiedän myös Suomesta muutamia tunnettuja ihmisiä, jotka ovat käyneet leikkauksessa, mutta he ovat halunneet kertoa, että he ovat laihtuneet esimerkiksi juoksemalla juoksumatolla tai polkemalla kuntopyörällä ja syömällä tiettyä ruokavaliota. Minun suunnitelma on erilainen – puhua leikkauksestani jotta ihmiset, jotka ei ole pystynyt pudottamaan painoa dieeteillä, tietävät, että on olemassa toinen vaihtoehto parantaa heidän terveyttään.

Olen jo pudottanut 25 kiloa. Kesällä nähdään varmasti jopa parempia tuloksia. Odotan kesää ja sitä, millainen fiilis minulla silloin on. Uskon, että se on ihan erilainen kuin viime vuonna on ollut.

 

Seuraa Sannan matkaa leikkaukseen!