fbpx

Lip lift

lip lift

Lip lift eli subnasaalinen huulen nostoleikkaus on ylähuulen suurentamiseksi tehtävä kirurginen toimenpide, joka vähentää nenän ja suun välillä olevan kudoksen etäisyyttä eli pienentää nenän ja suun välistä aluetta. Oikein tehdyllä huulen nostolla on useita etuja.

 

Kirurgi Tri Siim Simmo / prof Jyri Hukki / tri Heikki Penttilä
Anestesia Paikallispuudutus
Leikkauksen kesto 1 tuntia
Yötä sairaalassa 0
Sairausloman tarve 1 viikko
Hinta alk. 1 590 €
Osamaksu medicredit

alk. 40 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

 

Lip lift antaa huulille täyteläisemmän, runsaamman ja merkittävästi nuoremman ulkomuodon. Lip lift on ylähuulen korjausleikkaus, jonka tulos on pysyvä. Toisin kuin lyhytaikaisesti vaikuttavat täyteaineet, tämä toimenpide voi tietyissä tapauksissa antaa huomattavasti paremman ja luonnollisemman tuloksen.

Ikääntyessä ihon elastisuus katoaa ja tietyt kasvojen osat alkavat muuttua tai laskeutua. Nenän ja ylähuulen välisen alueen pidentyminen on erinomainen esimerkki ikääntymisen vaikutuksista kasvoihin. Yleensä ikääntymisen myötä ylähuulen vaaleanpunainen osa ”rullaantuu” sisäänpäin, mikä saa huulen näyttämään kapeammalta. Lisäksi ylähuuli vajoaa ja saattaa alkaa peittää ylähampaita, jolloin suun ja koko kasvojen yleisvaikutelma voi muuttua paljon vanhemmaksi.

Ikääntyminen ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka vaikuttaa ylähuulen kapeuteen ja huulen ja nenän väliseen etäisyyteen. Toisilla ihmisillä on synnynnäisesti pitkä nenän ja huulen välinen alue, mikä tekee heidän huulistaan kapeat. Tällaisessa tilanteessa täyteainepistokset huuliin eivät aina auta. Jossain vaiheessa tulee raja vastaan siinä, mihin asti huulten pystysuuntaista pituutta voidaan suurentaa ilman, että tuloksena olisivat niin sanotut ”ankkahuulet”.

Subnasal bullhorn -tyypin lip lift -leikkaus on yksi yleisimpiä huulen nostotoimenpiteitä koko maailmassa. Kirurgi tekee nenän alaosaan leikkausviillon, jonka arpi jää käytännössä näkymättömäksi. Viilto tehdään häränsarven muotoisena, ja pieni osa nahkaa poistetaan. Huulen keskiosaa sekä oikeaa ja vasenta puolta nostetaan muutama millimetri ylöspäin kohti nenää. Tuloksena on täyteläisempi ylähuuli ja pienempi etäisyys suun ja nenän välillä.

Lip lift

 

Huulen nostotoimenpide lisää esiin tuodun vaaleanpunaisen huulikudoksen määrää ja tuo myös ylähampaat paremmin näkyviin erityisesti puhuessa ja kasvojen ollessa lepotilassa. Tällainen tulos antaa huomattavasti nuorekkaamman ja kauniin naisellisen ulkomuodon. Itse toimenpide kestää yleensä noin tunnin ja jättää erittäin huomaamattoman arven. Heti lip liftin jälkeen huuli näyttää täyteläisemmältä, mutta lopullinen tulos näkyy vasta, kun turvotus, verenvuoto ja arpi ovat täysin parantuneet – yleensä tämä tapahtuu kolmen kuukauden kuluessa.

Lip lift on suhteellisen helppo plastiikkakirurginen toimenpide. Se parantaa suun sopusuhtaisuutta verrattuna muihin kasvojen osiin, tekee huulen muodosta täyteläisemmän ja nuorentaa ilmettä tuomalla ylähampaita enemmän esiin.

Toimenpide on ihanteellinen ratkaisu potilaille, jotka eivät halua usein toistuvia täyteainepistoksia tulosten ylläpitämiseksi. Toisaalta toimenpiteeseen voidaan myös yhdistää täyteainepistokset.

Lip lift

 

Toimenpide sopii sinulle, jos

 • sinua häiritsee suuri etäisyys nenän ja ylähuulen välillä
 • sinua häiritsee kapea ylähuuli
 • etsit tapaa muuttaa huulesi luonnollisesti ja pysyvästi täyteläisemmiksi.

Lip lift sopii ulkonäön nuorentamiseen, mutta se käy myös nuoremmille henkilöille, jotka eivät koe saaneensa haluamaansa tulosta täyteainepistoksista tai katsovat niiden muuttavan huulensa epäluonnollisiksi tai ankkamaisiksi.

 

Toimenpide ei sovi sinulle, jos

 • sinulla ei ole riittävästi tilaa huulen yläosan ja nenän välillä (yleensä noin 1,5 cm)
 • tupakoit etkä halua tai voi lopettaa tupakointia paranemisjakson (noin 2–4 viikkoa) ajaksi
 • sinulla on huuliherpes, diabetes tai jokin muu terveydentila, joka vaikuttaa veren hyytymiseen. Tällaisissa tapauksessa tulee tehdä yksilöllinen arvio ja tarpeen mukaan selvittää eri vaihtoehtoja kirurgisi kanssa.

 

Toimenpiteen jälkeen

 • Varaudu lepäämään toimenpiteen jälkeen vähintään 24 tuntia.
 • Ensimmäisen 48 tunnin aikana on suositeltavaa pitää kotioloissa haavan alueella jääpussia.
 • Vältä ponnistelua vaativia harjoitteita toimenpidettä seuraavina viikkoina.
 • Vältä tupakointia toimenpidettä seuraavina viikkoina.
 • Vältä kasvojen painautumista nukkuessasi ja kohota pään asentoa parilla tyynyllä.
 • Vältä suun liiallista (laajaa) availua.
 • Toipumisaikana on suositeltavaa syödä pehmeää ruokaa, ja ensimmäisen parin päivän aikana voi olla tarpeen käyttää pilliä veden juomiseen.
 • Käytä leikkauksen jälkeisen viikon aikana pientä hammasharjaa ja harjaa hampaasi varovasti ja huolellisesti.
 • Pidä huulesi kosteina.
 • Puhdista ja hoida haavaa lääkärisi antamien suositusten mukaan.

 

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON