fbpx

Hörökorvaleikkaus

Hörökorvaleikkaus

Voimakkaasti ulkonevat korvat, epätavanomainen korvalehtien muoto ja epäsymmetria saattavat olla häiritseviä ja epävarmuutta aiheuttavia ongelmia jo lapsuudesta lähtien.

Korvien korjausleikkauksen tarkoitus on korvien asennon muuttaminen niin, että korvat ovat lähempänä päätä. Lisäksi on mahdollista korjata korvalehtien muotoa ja muita esteettisiä poikkeamia (esimerkiksi venyneitä korvanipukoita, aiempia vamman jättämiä jälkiä ym.).

 

Kirurgi Tri Siim Simmo / prof Jyri Hukki / tri Heikki Penttilä
Anestesia Paikallispuudutus / suonensisäinen anestesia
Leikkauksen kesto 1,5-2 tuntia
Yötä sairaalassa 0
Sairausloman tarve 1 viikko
Hinta Yksi korva –  alk. 1 590 €
Kaksi korva –  alk. 2 190 €
Osamaksu medicredit

alk. 43 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

 

Leikkauksen kulku

Korvien korjausleikkauksen menetelmä riippuu ongelmasta, ja sen päättää kirurgi konsultaatiokäynnillä tarpeiden pohjalta.

Hörökorvien tapauksessa viilto tehdään yleensä korvalehden taakse, jotta arpi olisi mahdollisimman huomaamaton. Leikkauksessa poistetaan korvantauksen ylimääräinen nahka ja muutetaan korvaruston muotoa.

 

Leikkauksesta toipuminen

Korvien asennon korjausleikkauksen jälkeen pään ympärille asetetaan paineside, joka auttaa vakiinnuttamaan korvat uusiin asentoihinsa.

Leikkauksen jälkeisten kahden viikon ajan tulee käyttää jatkuvasti pääsidettä/pääpantaa. Jatkossa tulee noin kuukauden ajan käyttää pääpantaa ennen kaikkea öisin ja urheillessa. Korvien vahingoittamista tulee välttää, ja parin kuukauden ajan tulee olla harrastamatta esimerkiksi kamppailulajeja.

Leikkaushaava suljetaan ompelein, jotka liukenevat itsestään 3–4 viikon kuluessa.

Tupakointi hidastaa huomattavasti haavojen parantumista ja pidentää toipumisaikaa, minkä takia on suositeltavaa olla tupakoimatta vähintään kuukauden ajan ennen leikkausta ja sen jälkeen.

 

Leikkauksen tuloksellisuus

Korvien korjausleikkauksen tulos on heti nähtävissä, koska korvien asento ja muoto ovat muuttuneet silminnähtävästi.

Korvien lopullinen paraneminen leikkauksen jälkeen ja tulosten vakiintuminen vie enintään puoli vuotta.

 

UKK

Tehdäänkö korvien korjausleikkaus nukutuksessa?

Leikkaus tehdään yleensä paikallispuudutuksessa (potilaan halutessa myös suonensisäisessä nukutuksessa).

 

Kauanko korvien korjausleikkaus kestää?

Leikkaus kestää 1,5–2 tuntia, ja potilas kotiutetaan muutama tunti leikkauksen jälkeen.

 

Kuinka pian hörökorvaleikkauksen jälkeen voi taas urheilla?

Tavanomaisen toiminnan ja kevyen treenaamisen voi aloittaa noin 1–2 viikon kuluttua leikkauksesta. Suositeltavaa on välttää raskaampaa fyysistä rasitusta kuukauden ajan leikkauksen jälkeen, ja kamppailulajeja on suositeltavaa välttää vielä kahden kuukauden ajan.

 

Millaisia sivuvaikutuksia leikkauksella voi olla?

Sivuvaikutuksina saattaa ilmetä leikkausalueen väliaikaista arkuutta, tunnottomuutta, turvotusta ja punoitusta. Mahdollisia ovat myös verenvuoto ja haavan tulehtuminen. Tulehdusriskin pienentämiseksi on tärkeää hoitaa haavaa oikealla tavalla.

 

Kuinka pian leikkauksen jälkeen saa ottaa aurinkoa?

Leikkauksen jälkeen on noin puolen vuoden ajan suositeltavaa suojata itseään suoralta auringonvalolta, koska sen vaikutus ihopigmenttiin saattaa tummentaa arpea ja tehdä siitä näkyvämmän.

 

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ