fbpx

Minna-Mai oli harkitsennut Mommy Makeoverita useita vuosia synnytyksen jälkeen. Nuorena äitinä hän pystyi saavuttamaan optimaalisen painon ennalta, jotta leikkaustulos tulisi mahdollisimman täydellinen. Potilaan ja lääkäreiden erinomaisen yhteistyön tuloksena Minna-Mai sai juuri sellaisen tuloksen, kuin oli toivonut.

Mitkä toimenpiteet ovat olleet osa sinun mommy makeover-stasi, ja miksi valitsit juuri nämä tietynlaiset toimenpiteet?

Oma mommy makeoveriini kuului kaksi leikkausta. Ensimmäinen oli vatsan muokkaus, jossa tehtiin vatsanahan kiristys ja napan korotus. Tämän lisäksi tehtiin rasvaimu kyljistä, jonka suoritti tohtori Martin Adamson, ja toisena toimenpiteenä tehtiin rintojen kohotus ja implantit, jotka hoiti tohtori Siim Simmo. Olen erittäin tyytyväinen ulkonäkööni. Tunnen itseni erittäin naiselliseksi ja huomaan, että hehkutan sitä myös ulospäin.

mommy makeover

before & after

Mikä sai sinut päättämään rintojenleikkauksen puolesta kohdeltuasi ensin tehtyä vatsan muokkausta?

Pohdin rintojen kohotusta jo ennen vatsan muokkausta, mutta koska vatsa häiritsi enemmän, päätin tehdä sen ensin. Kun näin itseni ihanan litteän vatsan kanssa, rintani alkoivat häiritä enemmän. Imetin lasta 1,5 vuotta ja laihduin -27 kg, mikä vaikutti kehooni. Kun aloin käyttää enemmän mekkoja, halusin kauniin dekolteen. Olen nuori ja haluan, että kehoni olisi myös nuorekas.

 

Miten valmistauduit rintaleikkaukseen ja mitkä olivat tunteesi ja odotuksesi ennen sitä?

Keskustelin paljon ystävieni kanssa, jotka olivat jo käyneet rintojenleikkauksessa. Luin erilaisista menetelmistä. Aluksi harkitsin leikkausta ilman implantteja, mutta kun painonpudotuksen myötä menetin paljon rasvakudosta rinnoissani, päätin, että haluan myös implantit. Varasin ajan tohtori Simmon luo, koska useilla ystävilläni oli ollut erittäin positiivisia kokemuksia hänestä, ja hänen erikoistumisensa rintoihin kannusti minua valitsemaan hänet. Kävin konsultaatiossa ystävänpäivänä. Kyselin omia kysymyksiäni ja pohdimme, olisiko leikkaus parempi tehdä ennen vai jälkeen kesän, ja pitäisikö implantit sijoittaa lihaksen päälle vai alle. Pidin tohtori Simmon ammattitaitoa erittäin arvostettavana. Keskustelu ei ollut pitkä, sain esittää omat toiveeni ja luotin täysin lääkäriin. Lopulta kotona päädyin siihen, että haluan leikkauksen tehtäväksi ennen kesää.

Mitä rintaleikkauksen aikana oikein tehtiin?

Minulle tehtiin rintojen kohotus ankkurileikkauksella, jossa molempien rintojen kudosta pienennettiin hieman (parempi rinta oli suurempi kuin vasen). Tämän jälkeen minulle asennettiin Motiva 400 cc pyöreät, korkean profiilin implantit lihaksen alle. Päätös siitä, asennetaanko implantit lihaksen alle vai päälle, tehtiin leikkauspäivän aamuna, ja luotin taas täysin lääkärin tekemään päätökseen. Myös implantin koko valittiin lääkärin toimesta. Toiveenani oli, että rinnat olisivat kehon mittasuhteiden mukaiset ja luonnolliset.

before & after

before & after

Kuinka toipuminen sujui ja oliko tulos odotustesi mukainen?

Toipuminen sujui erittäin helposti. Autoin myös huonekaveriani, jolla oli erittäin voimakas pahoinvointi leikkauksen jälkeen, ja hän ei voinut esimerkiksi ottaa aamutakkia selästään. Oma oloni oli erittäin hyvä. Rintakehällä oli hieman puristava tunne, mutta en tuntenut kipua. Tulos on täsmälleen sellainen kuin odotin. Olen äärettömän tyytyväinen! Jo kotona aloin toimia välittömästi sallituissa rajoissa (tässä vaiheessa on tietysti erittäin paljon yksilöllisiä eroja ihmisten kivunsietokyvyssä, ja suosittelen kuuntelemaan omaa kehoasi).

 

Kuinka vertaisit toipumiskokemuksia leikkausten jälkeen?

Toipuminen molemmista leikkauksista oli helppoa. Tietysti se riippuu myös siitä, kuinka paljon olet perehtynyt leikkauksen jälkeiseen aikaan. Varmasti rinnan kohotusleikkauksen toipuminen oli moninkertaisesti helpompaa ja tuntui kuin olisin vain tehnyt kovasti rintalihastreeniä.

 

Millaiset olivat toipumisjakson pääasialliset haasteet, miten niistä selvittiin ja mitä neuvoja osaat antaa?

Rintaleikkauksen toipumisen aikana haastavinta oli ensimmäiset 2 viikkoa, jolloin en saanut nostaa käsiäni olkapäiden yläpuolelle (jotta implantit eivät siirtyisi). Pyydin apua ja selvisin siitä hienosti. Hiusten pesu oli myös aluksi erilaista, mutta totuin siihen nopeasti. Monille selällään nukkuminen on vaikeaa ensimmäiset 10 päivää, mutta minulla onneksi suurin osa ajasta menee selälläni nukkuessa. Todellisuudessa ajatellen aika meni todella nopeasti. Tänään elän tavallista elämääni. Rinnat tuntuvat pehmeämmiltä ja luonnollisemmilta päivä päivältä.

 

Onko sinulla tulevaisuudessa suunnitelmia tehdä jotain muuta?

Tällä hetkellä ei ole suunnitteilla lisää leikkauksia. Harkitsen kuitenkin botuliinitoksiinilla hankkiutumista eroon ryppyongelmasta. On edelleen asioita, joihin en ole tyytyväinen, mutta en usko, että suuria kirurgisia toimenpiteitä tarvitaan enää.

 

Voisitko jakaa joitain neuvoja muille naisille, jotka harkitsevat mommy makeover-leikkauksen tekemistä?

Suosittelen ehdottomasti tekemään nämä kaksi leikkausta erikseen. En pystyisi kuvittelemaan, että vatsanplastiikin jälkeen, kun minun piti käyttää paljon käsivoimaa liikkumiseen, olisin voinut käyttää käsiäni niin paljon rintojen leikkauksen jälkeen, jolloin taas käytin paljon vatsalihaksia noustessani sängystä. Lisäksi yhdistetyssä leikkauksessa nukutusaika pitenee merkittävästi, ja kehoon kohdistuva trauma on suurempi jne. Suosittelen lukemaan paljon ennen konsultaatiota, kysymään lääkäriltä paljon kysymyksiä ja perehtymään mahdollisimman paljon aiheeseen. Erityisen tärkeää abdominolastiikassa on, että mitä paremmassa kunnossa olet ennen leikkausta, sitä kauniimpi tulos tulee olemaan. On hyvä asettaa itselleen realistiset odotukset ja keskustella niistä lääkärin kanssa.

Millaiset asiat mommy makeover-leikkauksessa ovat ylittäneet odotuksesi?

En osannut odottaa, että tuntisin itseni niin naiselliseksi. Voin pukeutua mihin tahansa haluan. Nautin peilistä katsoessani itseäni enkä pelkää olla paljastavissakaan vaatteissa.

 

Kuinka mommy makeover on vaikuttanut itsetuntoosi ja kehonkuvaasi?

Hyvin positiivisesti. Olen paljon kiitollisempi omalle keholleni. Tiedän, että tein paljon työtä ennen ja leikkaukset viimeistelivät kaiken. Olen tyytyväinen ja onnellinen, tunnen oloni hyväksi omassa kehossani!

mommy makeover

before & after

 

Kuinka mommy makeover on muuttanut arkipäivän toimintojasi ja suhteitasi?

Eniten on muuttunut pukeutumistyylini – paljon naisellisempaa, enemmän istuvia vaatteita ja mekkoja. Haluan tuntea oloni vieläkin paremmaksi, huolehdin entistä enemmän ulkonäöstäni. Saan varmasti enemmän huomiota sekä miehiltä että naisilta, mutta uskon, että ihmisen sisäinen säteily on vielä tärkeämpää kuin ulkonäkö. Mutta jotta voisi loistaa sisäisesti, täytyy tuntea olonsa hyväksi myös omassa kehossaan. Uskon, että me kaikki voimme tehdä työtä oman hyvinvointimme eteen ja saavuttaa haluamamme tavoitteet, jos päätämme niin!

 

Kuka olivat kirurgisi ja miten yhteistyö heidän kanssaan sujui?

Ihana tohtori Martin Adamson teki minulle abdominoplastiikan ja rasvaimun, ja tohtori Siim Simmo teki minulle rintojen kohotuksen. Yhteistyö molempien lääkäreiden kanssa sujui erinomaisesti, ja myös jälkitarkastuksissa kaikki on ollut hyvin. Olen valtavan kiitollinen näille kahdelle kirurgille!

 

Miksi valitsit Health Clinicin ja oliko olet tyytyväinen klinikkaan?

Health Clinic tarjosi minulle juuri niitä palveluja, joita halusin, sekä kirurgeja, jotka ovat varmasti alansa parhaita Virossa. Klinikan kanssa kommunikointi on aina ollut nopeaa ja ammattimaista, olen saanut vastauksia ja tuntenut, että minusta välitetään ja minusta huolehditaan. Lisäksi tämän kauneusklinikan maine ihmisillä on erittäin hyvä! Olen onnellinen, että valitsin juuri Health Clinicin ja suosittelen kääntymään heidän puoleensa esteettisten toiveiden kanssa!

Uuden elämän alku

Uuden elämän alku!

 

VARAA AIKA KONSULTAATIOON