fbpx
Plastikakirurgia

Plastiikkakirurgiamaailma on jatkuvassa muutostilassa, ja uudet trendit ja tekniikat muuttavat jatkuvasti asiakkaiden toiveita ja sitä, miten ihmiset haluavat parantaa ulkonäköään. Vuosi 2023 oli erityisen mielenkiintoinen vuosi, jossa näkyi monia uusia suuntauksia. Selvitetään, mikä on tällä hetkellä kuumaa!

 

Kasvojenkohotus nelikymppisenä

Kasvojenkohotuksista on tulossa suosittuja jo nelikymppisten keskuudessa, mutta ne eivät ole enää perinteisiä “kasvojen kiristyksiä”. Nykyiset kasvojenkohotukset ovat luonnollisempia, ja niitä pidetään pikemminkin pitkäaikaisena hoitosuunnitelmana ja pysyvänä tuloksena kertaluonteisella investoinnilla. Yhä useammat ihmiset päättävät tehdä kasvojenkohotuksen nuorempana tarvittavien toimenpiteiden ja kustannusten vähentämiseksi tulevaisuudessa.

 

Blefaroplastia ja kulmakarvojen kohotus

Ihmiset, jotka ovat tottuneet korjaamaan kasvojaan botuliinitoksiinilla tai täyteaineilla, etsivät yhä useammin pysyvämpiä tai esteettisesti erilaisia tuloksia. Blefaroplastia (silmäluomien korjaus) ja kulmakarvojen kohotus ovat kaksi toimenpidettä, jotka auttavat nuorentamaan kasvoja luonnollisesti. Nämä toimenpiteet ovat erityisen suosittuja niiden asiakkaiden keskuudessa, jotka haluavat jotain pysyvämpää tai esteettisesti erilaista kuin pistokset.

 

Rintojen suurennus implanteilla ja rasvansiirto

Rintojen suurentaminen implantilla tai omalla rasvalla (rasvansiirto) on edelleen suosittu toimenpide, erityisesti myös taloudellisesti haastavina aikoina. Kyseisillä toimenpiteillä on suhteellisen pysyvä vaikutus (implantit kestävät yleensä vähintään 10 vuotta, ja rasvansiirrolla tehtävä muokkaus on yleensä pysyvä), ja niitä pidetään usein “porttitoimenpiteinä” plastiikkakirurgian maailmassa.

 

Rasvapistosten innovaatiot

Rasvapistosten kehittyminen on auttanut tekemään kasvojenkohotuksista luonnollisempia. Nykyään rasvaa voidaan pistää poskiin kasvojen kohotuksen tasapainottamiseksi ja liian kiristetyn ulkonäön välttämiseksi. Tämä on suuri asia plastiikkakirurgiamaailmassa, sillä se tekee toimenpiteestä paljon kolmiulotteisemman. Uusien tekniikoiden ansiosta kasvojenkohotus on vähemmän pelottava ja rohkeammin valittava toimenpide.

 

Mini-invasiiviset toimenpiteet

Vuosi 2023 oli myös mini-invasiivisten toimenpiteiden vuosi, jolloin suosittiin luonnollisempaa estetiikkaa. Liposuktio eli rasvaimu eri alueilta vartalon muokkaamiseksi on erittäin suosittu. Kiinnostus rasvansiirtoa kohtaan on myös edelleen suurta. Siinä käytetään potilaan omaa rasvaa esimerkiksi rintojen suurentamiseen. Myös ei-kirurginen kasvojen nuorentaminen erilaisilla pistoksilla on jokapäiväistä. Tähän saattaa vaikuttaa talous ja se, että kauneuskirurgian maailmassa on yhä nuorempia asiakkaita, joille esimerkiksi kasvojenkohotus ei ole vielä tarkoitettu.

 

Yhteenvetona voidaan sanoa, että plastiikkakirurgian trendit muuttuvat jatkuvasti, mutta viime vuonna tapahtui kiinnostavaa kehitystä. On selvää, että plastiikkakirurgia jatkaa innovaatiota ja asiakkaiden toiveiden toteuttamista. On kuitenkin hyvä muistaa, että valitsitpa minkä tahansa toimenpiteen, on tärkeää löytää pätevä ja luotettava kirurgi sekä klinikka, jotka ymmärtävät tarpeesi ja toiveesi ja voivat tarjota sinulle turvallisen ja miellyttävän kokemuksen.

 

VARAA AIKA KONSULTAATIOON