fbpx
Rintojen leikkaus

Lääkäri Siim Simmo on suomalaisten keskuudessa kysytty plastiikkakirurgi, jolla on tärkeä rooli myös rintasyöpäkirurgiassa. Hän toimii sekä osastonylilääkärinä Helsingin yliopistollisessa sairaalassa että konsultoi potilaita Health Clinicin Helsingin toimipisteessä, jossa yleisimpänä toiveena on rintojen suurennus ja kohotus.

Milloin pitäisi mennä kauneusleikkaukseen?

Ei ole mitään yhtä mittaria sille, onko toimenpide tarpeen vai ei. Vastaanotollani käy päivittäin naisia, jotka eivät ole tulleet turhamaisuuden vuoksi, vaan ovat todella tyytymättömiä ulkonäköönsä. Ikä, synnytys ja vääränlaiset elämäntavat voivat vaikuttaa rintoihin tuhoisasti. Joskus voi tulla tilanne, että ei uskalla seistä peilin edessä. Silloin voi kirurgin konsultaatiosta olla apua. Mielestäni naisia ei saa paheksua sen takia, että he haluavat takaisin oman vanhan minänsä.

Rintojen pienennysleikkaus on yhä suositumpi kauneustoimenpide. Miksi?

Itse asiassa maailmassa tehdään eniten juuri rintojen pienennysleikkauksia. Mutta miksi rintoja suurennetaan? Tätä pitäisi kysyä naisilta, koska loogisesti ajateltuna niin ei pitäisi olla. Onhan olemassa push up -rintaliivejä ja rintoja tukevia vaatteita, jotka korjaavat rintoja vaatteiden sisällä. Ilman rintaliivejä naisen rinnat näkee hänen läheisin ihmisensä eli kumppani.

Kallistun ajattelemaan, että rintoja ei yleensä korjata muiden miellyttämiseksi vaan mielihyvän tuottamiseksi itselle.

Kuinka paljon vastaanotollasi käy sellaisia potilaita, joille voi heti myöntää, että kyllä, tässä pitää tehdä yhtä ja toista!

Sellaisiakin on. Yksi tärkeä asia on mittasuhteet – rintojen ei aina tarvitse olla hirveän suuret, mutta on kaunista, kun ne ovat sopusoinnussa kehon kanssa.

Onko vastaanotollasi ollut sellaisia tapauksia, että mitään ei ole enää tehtävissä? Toivottomia tapauksia?

Sanoisin, että on paljon naisia, jotka tuntevat olonsa toivottamaksi ja jotka poistuvat Helsingin vastaanotoltamme toivoa täynnä. Kauneuskirurgia mahdollistaa paljon, eikä usein tiedetä, mitä nämä mahdollisuudet voivat olla. Puhutaan vain rintojen suurentamisesta. Tosiasiassa pitäisi puhua myös rintojen epäsymmetriasta, sisäänpainuneista nänneistä ja rintojen kohotuksesta. Rintaleikkaus ei aina tarkoita rintojen suurentamista silikoneilla.

Rintojen leikkausRintojen suurennus, tri Siim Simmo, Health Clinic, 3 viikkoa leikkauksen jälkeen.

Rintojen leikkausRintojen suurennus ja kohotus, tri Siim Simmo, Health Clinic, 3 viikkoa leikkauksen jälkeen.

Ihanteiden tavoitteluun osasyyllinen taitaa olla myös media – sosiaalinen media ja suodattimet, sovellukset?

On, mutta vastaanotolle tullaan silti mielestäni varsin realistisin toivein. Kukapa meistä haluaisi vapaaehtoisesti hyväksyä vanhenemisen? Ei kai kukaan. Harmaita hiuksia värjätään, hampaita valkaistaan. Miksi rintojen – naisellisuuden symbolin – pitäisi siis roikkua ja olla tyhjät?

Rintaleikkaus ei muuta kehoa vain fyysisesti, vaan myös antaa itseluottamusta?

Usein käy niin, että nainen tulee vastaanotolle tyytymättömänä vartaloonsa. Hän on hieman kumarassa, häntä hävettää riisuutua ja hän tuntee olonsa epämukavaksi. Mutta kun me olemme saaneet auttaa häntä, palauttaneet hänen ulkonäkönsä, hänen selkänsä suoristuu ja hän tuntee olonsa paljon paremmaksi. Se on myös psykologista – kun nainen laittaa päälleen T-paidan ja farkut, hän kävelee tietyllä tavalla, mutta kun hän pukeutuu kauniiseen mekkoon ja korkokenkiin, on kävelytyyli aivan toinen. Myös rintojen kohdalla on näin – ihmisen itsetunto muuttuu. Hän alkaa taas loistaa.

Rintojen pienennysRintojen pienennys, tri Siim Simmo, Health Clinic, 1 kuukausi leikkauksen jälkeen.

Olet erittäin kokenut kirurgi, mutta mitkä leikkaukset ovat sinulle haastavimpia?

Haasteita aiheuttavat sellaiset seikat, joita on erittäin vaikea korjata. Rintaleikkauksista esimerkki tällaisesta voi olla syöpäleikkauksesta ja sädehoidosta johtuvat rintojen epämuodostumat. Jotta nainen saisi takaisin edes jollain tavalla luonnollisen näköiset rinnat, on tehtävä kovasti töitä. Ja mitä sitä salaamaan, emme aina onnistu auttamaan kaikkia. Suurimmat haasteet liittyvätkin todennäköisesti enemmän rintasyöpään kuin esteettiseen kirurgiaan.

Myös erittäin suurten rintojen pienentäminen on suhteellisen vaikeaa. Vaikeaa ei ole itse pienentäminen, vaan luonnollisen muodon antaminen rinnoille.

Huippukirurgi: "Naisia ei saa paheksua sen takia, että he haluavat takaisin oman vanhan minänsä!" 1Oikean rinnan pienennys ja vasemman kohotus, tri Siim Simmo, Health Clinic.

Oletko myös harkitsenut rintaleikkausta?

 

VARAA AIKA KONSULTAATIOON