fbpx
Lipofill

Lipofilling eli rasvansiirto on toimenpide, jonka avulla voit käyttää omaa kehosi rasvaa muiden kehon alueiden parantamiseen. Tämä on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat parantaa vartalon muotojaan melko luonnollisella tavalla ja pelkäävät ns. vieraskappaletta.

 

Mitä on lipofilling?

Lipofilling on toimenpide, jossa rasvaa poistetaan ei-toivotulta alueelta (kuten vatsa, reidet tai pakarat) ja ruiskutetaan sitten halutulle alueelle (kuten rintoihin, pakaraan tai kasvoihin). Sen avulla voit parantaa vartalon mittasuhteita ja parantaa kehon muotoja.

 

Kenelle lipofilling sopii?

Lipofilling on ihanteellinen niille, joilla on:

  • Iho, jolla on hyvä joustavuus ja sävy. Lipofilling ei korjaa venyvää tai roikkuvaa ihoa tai rintakudosta.
  • Riittävä rasvakudos muilla kehon alueilla. Rasvansiirto vaatii enemmän rasvan käyttöä kuin muut tekniikat. Halutun tuloksen saavuttamiseksi voi olla tarpeen hankkia rasvasoluja useilta alueilta.
  • Halu suurentaa hienovaraisesti valitun alueen kokoa ja saavuttaa luonnollisempi tulos. Lipofillingillä on mahdollista kasvattaa esimerkiksi rintoja yhdestä puoleentoista rintakokoon.

 

Kauanko tulos kestää?

On odotettavissa, että osa siirretyistä rasvasoluista imeytyy takaisin kehoon. Tämä prosenttiosuus on kuitenkin melko alhainen. Normaalisti 60-80 % rasvasta jää jäljelle. Rintoihin integroituvat rasvasolut pysyvät siellä pysyvästi. Kuten kaikki rasvasolut, siirretyt solut voivat kasvaa tai kutistua kokonaispainon muutosten myötä. Merkittävä painonpudotus lipofillingin jälkeen voi myös pienentää rintojen kokoa. On myös mahdollista, että jos paino nousee, myös rinnat kasvavat.

 

Onko lipofilling turvallista?

Lipofilling esimerkiksi rinnoissa on kliinisesti erittäin turvallista. Tähän toimenpiteeseen liittyy vähemmän komplikaatioita kuin rintojen suurentaminen implanteilla. Vastaavasti lipofilling-menetelmää käyttäneiden potilaiden keskuudessa on havaittu erittäin korkea tyytyväisyys suurentuneisiin rintoihinsa.

 

Toimenpiteen jälkeen: palautuminen

Potilaat ovat usein yllättyneitä siitä, kuinka helppoa on toipua lipofilling-rintojen suurennusleikkauksesta. On usein mahdollista palata normaaliin toimintaan päivän tai kahden sisällä leikkauksen jälkeen. Potilaiden tulee kuitenkin varautua rintojen ja rasvaimualueiden turvotukseen ja arkuuteen. Myös mustelmat ovat yleisiä. On erittäin tärkeää välttää rasvansiirtoalueen puristamista tai paineistamista ainakin kolmen ensimmäisen viikon ajan.

Lipofilling on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat muuttaa vartalon muotojaan leikkauksella, mutta vartalolle mahdollisimman luonnollisella tavalla. Jos olet kiinnostunut tästä menettelystä, suosittelemme, että otat yhteyttä lääkäremme kanssa keskustellaksesi vaihtoehdoistasi ja löytääksesi sinulle parhaan ratkaisun.

 

VARAA AIKA KONSULTAATIOON