fbpx
Elena näo ringlõikus

Elena kertoo meille päätöksestään ottaa kasvojen kohotusleikkaus juuri Health Clinicissa, toipumisensa kestosta, huomioon otettavista asioista leikkauksen jälkeen ja siitä, miltä tuntuu nyt peiliin katsoessaan.

Lue lisää kasvojen kohotusleikkauksesta ja myyteistä sen yhteydessä.

 

LUE

 

Oletko 60-vuotias? Mikä kasvoissasi on muuttunut ajan myötä? 

55 -vuotiaana alkoi ilmetä vahvoja ikääntymisen merkkejä. Kasvoihoni veltostui, erityisesti silmäympäryksien muutokset olivat hyvin nähtävissä ja hoikilla näkyy rypytkin enemmän.

 

Miten päätös kasvojen kohotuksesta syntyi?

Ajatus siitä syntyi jo vuosi aikaisemmin. Dr. Siim Simmon vastaanotolla 2 kk ennen leikkausta sain vahvistusta ajatukselleni. Pelkoa oli myös, koska uusilla kasvoilla täytyy elää tulevaisuudessa!

 

Mitä vastauksia antoi konsultaatio?

Arvio oli myönteinen. Olin luottavainen, koska olen ollut aiemmin dr. Simmon leikkauksessa. Hänen vastauksensa ovat rehellisiä. Tavoitteena oli kasvojeni nuorekkaampi ilme ilman kasvojeni muuttumista vieraantuntuiseksi. 

 

kasvojen kohotusleikkaus

Elena päivä ennen leikkausta

 

Mitä toimenpiteitä operaatio sisälsi?

Kasvojen kohotusleikkaukseen sisältyi kulmien ja poskien kohotus, ylä- ja alaluomien leikkaus, kaulaihon kiristys ja ylähuulen nosto. Leikkausta täydensivät botuliinitoksiini-injektiot. Toimenpiteet kestivät noin 6 tuntia, lisäksi vietin 2 pv sairaalassa kirurgin ja sairaanhoitajien valvonnassa.

 

Miten valmistauduit operaatioon?

Kävin verikokeissa, sydänfilmissä ja Covid-testissä, kaikki oli kunnossa. Alkoholia ja tupakkaa, joita on ehdottomasti vältettävä ennen leikkausta, en käytä muutenkaan.

 

Mitä leikkauksen jälkeen tulee ottaa huomioon?

Ihan alussa pitää poissulkea kaikki fyysiset ja henkiset rasitukset. Päätetyöstä on pidettävä tauko. Yllätyin nopeasta toipumisesta, olin varautunut pahempaan, mutta palasinkin odotettua aikaisemmin normaaliin elämään. Asun kaukana Tallinnasta, joten lähetin kirurgille kuvia parantumisprosessistani, muuten oli kolme tarkastuskäyntiä klinikalla. 

  

Minkälainen oli paranemisprosessi?

Jo seuraavana päivänä nousin istumaan, minua heikotti aluksi voimakkaasti. Kahden sairaalayön jälkeen pääsin jo kotiin. Peilikuvastani en aluksi tykännyt, mutta parantuminen tapahtui silminnähden. Kasvoni tuntuivat aluksi täysin vieraina, mutta ajan kanssa tutut kasvot palautuivat 100% nuorekkaampana ja ikääntymisen merkit olivat täysin poissa!

Viikon aikana katselin televisiota ja vältin päätetyöskentelyä, koska en saanut rasittaa silmiäni ja laastarit silmieni ympärillä rajoittivat näkökenttää. Yritin liikkua ja kävin muutaman kerran lenkillä. Neljäntenä päivänä leikkauksen jälkeen pesin hiukseni – olipa hieno fiilis! Nukuin vain selälläni, silmäni väsyivät nopeasti, kasvo- ja kaulaihoani vähän kiristi, kaulassa oli mustelmia, kasvot turvoksissa. Suosittelen ehdottomasti ensimmäiset 3 viikkoa tehdä etätyötä kotona. Laastarit poistettiin viikon kuluttua. Lääkäri oli tyytyväinen toipumiseni tahtiin ja minä olin iloinen nähdessäni jälleen normaalisti. 

kasvojen kohotusleikkaus

Elenan toipuminen viikko leikkauksen jälkeen

kasvojen kohotusleikkaus

2 vko leikkauksen jälkeen poistetaan tikit klinikalla

 

Kauanko toipuminen kesti?

Yhtään koiralenkkiä ei jäänyt väliin koko parantumisprosessin aikana. Kuukauden jälkeen aloin unohtaa, että minua edes leikattiin. Peilikuvastani tykkäsin todellakin!

 

kasvojen kohotusleikkaus

25 pv leikkauksen jälkeen.

”Ensimmäinen kuvaa meikattuna, olen ylionnellinen! Silmät ovat vielä vähän turvoksissa.”

 

Leikkauksesta on kulunut neljä kuukautta. Mikä on muuttunut eniten elämässäsi? 

Kun herään aamuisin, haluan katsoa peiliin ja nauttia peilikuvastani! Tietyssä iässä kannattaa antaa itselle tämä onnellisuuden tunne! Olen iloinen tästä päätöksestäni. 

 

 Miksi valitsit juuri Helth Clinic`an? 

Omasin jo aiemman positiivisen kokemuksen kyseisestä kirurgista sekä klinikan henkilökunnasta. Kaikki sujuu, kuten luvattu ja ihmisiin voi luottaa. Klinikan huippulääkäreiden pitkäaikaiset kokemukset alalta puhuvat puolestansa. Asuessani kaukana Tallinnasta, suurin osa viestinnästä tapahtui etänä ilman mitään ongelmia.

 

kasvojen kohotusleikkaus

Elena ennen ja jälkeen leikkausta

 

Mitä suosittelet muille, jotka harkitsevat samaa leikkausta?

Luottakaa parhaisiin tekijöihin! Täytyy vain uskaltaa tehdä asioita.

 

Plastiikkakirurgi dr. Siim Simmo kommentoi Elenan leikkausta:

Elenalla oli toiveena muuttaa vähän jotain kasvoissa, mutta ei liikaa. En suosittele radikaaleja muutoksia, koska keltainen media on täynnä pelottavia kuvia.

Sanoin heti myös, ettei “vähän” tekeminen yleensä toimi. Kohotusleikkauksessa on tehtävä aika paljon, jotta saadaan hyvä tulos .

Elenan kanssa oli helppoa, koska hän oli luottavainen ja jätti vapaat kädet. 

Tehtiin ns. koko paketti: kulmien-, ylä- ja alaluomien, poskien sekä ylähuulen nostot, kasvokohotusleikkaus, kaulaihon kiristys. Kuulostaa paljolta, mutta taloakaan ei voi korjata kunnolla maalaten vain seinät, jättäen pohjapalkit vaihtamatta. En pidä puolikkaista ratkaisuista!

 

VARAA AIKASI KONSULTAATIOON