fbpx

Särtsakas ja paljudele tuntud youtuber Merkaperka käis Health Clinicus oma nägu operatsiooniga värskendamas. Kogemus oli nii võimas, et emotsioone oli raske tagasi hoida. Merily kirjeldab: “Kui kõik plaastrid eemaldati, siis hakkasid ka pisarad kohe voolama, ma ei saanud ennast tagasi hoida, sest see tunne oli nii ülim, et kuidas nii väike asi tegelikult nii suurelt enesetunnet mõjutab!”

 

Mis ajendas Sind otsustama plastilise operatsiooni kasuks?

Meie perekonnas on juba geenides ülemiste silmalaugude allavajumine ning viimase aasta jooksul märkasin ka enda peal sedasama probleemi. Silmalaugude raskus tekitas väsimustunnet ja häiris mu igapäevaelu, sest need vajusid juba ripsmetele. See oli peamine põhjus, miks otsustasin lõpuks plastilise operatsiooni kasuks. Suureks ebakindluseks oli ka lõuajoone piirkond, mis aastatega oli vajunud ning soovisin seda juba ammu pinguldada ning tundus ainuõige, et ma teen kaks protseduurid korraga. Kuna aastaid tuleb kogu aeg juurde, siis ma teadsin, et varem või hiljem pean ma selle teekonna niikuinii ette võtma.

 

Miks valisid just Health Clinicu?

Olin varem külastanud Health Clinicut täitesüstide tegemiseks ja jäin väga rahule nii tulemuste kui ka arsti professionaalsusega. See positiivne kogemus andis mulle kindluse kliiniku osas ning seetõttu oli loomulik pöörduda just nende poole. Lisaks mängis olulist rolli ka arstide pikaajaline kogemus selles valdkonnas ning tehtud tööde nägemine internetis, mis kinnitasid nende oskusi. Kuna ma jagan oma elu hetki ka sotsiaalmeedias, siis väga soovisin seda ka jäädvustada oma Youtube kanalil (Merkaperka) ning selle tulemusena sain ka kliinikuga teha osalist koostööd.

 

Kas sul oli varem kogemusi plastilise kirurgiaga ja kuidas need mõjutasid su otsust?

Ma olen lasknud teha täitesüste, kuid sellist kogemust pole veel olnud, et narkoosiga oleks kunagi mingisugust operatsiooni üldse tehtud. Mul ei ole varasemalt mingeid tüsistusi selles valdkonnas olnud, et ma oleksin pidanud kahtlema milleski. Ma olin pigem ikka väga elevil ja uurisin tuttavatelt, kes silmalaugude operatsiooni läbinud (neid oli üllatavalt palju) ning see andis veel rohkem enesekindlust minekuks juurde.

 

Millised olid ootused enne operatsiooni ja kuidas need vastavad tegelikele tulemustele?

Enne operatsiooni olid mu ootused sellised, et ma saan samal päeval peale operatsiooni bussiga tagasi Tallinnast Tartusse minna! MA SAINGI! Läksin oma sidemetes näoga bussile, panin suure kapuutsi pähe ning polnud viga midagi. Kuna ma polnud varasemalt ka narkoosiga ühtegi operatsiooni teinud, siis ei teadnud ma, kuidas enesetunne pärast on, aga kõik läks väga hästi ning enesetunne oli super! See oli ausalt minule kui emale selline minipuhkus, kõik tehti haiglas ette-taha ära ning magada sai ka palju – mida veel tahta! Aaa jaa imelise muutumise sain pealekauba!

Merily ülemiste silmalaugude operatsioonist ja lõuajoone korrigeerimisest: " Enesehinnangu kasv + enesekindlus tulid käsikäes!" 1

 

Kuidas valmistusid operatsiooniks ja sellele järgnevaks ajaks? Kas said vajaliku info kliinikust?

Kuidagi eriliselt ei valmistanudki, peale selle, et planeerisin, et saaksin kodus rahulikult taastuda, seega lapsed olid rohkem vanaema juures. Peale operatsiooni pidin ikka ettevaatlik olema tõstmistega ning tegema vähem füüsilist tegevust. Ostsin ka külmakotid, mis leevendasid valu ja paistetust ning need aitasid ikka väga hästi! Kõik vajalik info tuli kliinikust kaasa, kuidas valmistuda, mida operatsioonijärgselt teha ning kõik küsimused, mis jooksvalt tulid, ka neile sain alati arstidelt kohe vastuse.

 

Mis tunded olid Sul operatsiooni päeval?

Kuna ma polnud varem narkoosi all olnud, siis pigem see oli hirmutav, kõik muu mis oli plaanis, selles osas ma ei muretsenud, teadsin, et ükskõik mis tuleb, on see niikuinii parem kui varem!

 

Teostatud protseduurid olid:

▪️Ülemiste silmalaugude korrigeerimine

▪️Rasvasiirdamine ülalaugudesse ja alalaugudesse

▪️Lõua rasvaimu ja rasvasiirdamine

▪️Täitesüstid + niidid (Spring Thread®) lõuajoonele

 

Hommikul saabusin ja sain kohe palatisse ootama oma korda ning veel enne operatsiooni käis kirurg Dr. Gintaras Papečkys mind märgistamas operatsiooniks ning rääkis üle veel kõik protseduurid, mida ta ette võtab. Kui ma nüüd meenutan, siis mind valdas lihtsalt elevus, et ma saan lõpuks selle ära teha ja muu polnudki oluline.

 

Merily ülemiste silmalaugude operatsioonist ja lõuajoone korrigeerimisest: " Enesehinnangu kasv + enesekindlus tulid käsikäes!" 2

 

Kuidas on kulgenud sinu taastumisprotsess pärast operatsiooni?

Ma ütleks, et isegi mõni eelnev gripiviirus on raskemini läinud. Taastumine läks väga hästi, nädala pärast võeti juba silmadelt niidid välja ning nädal peale seda sai juba meiki kanda ning mis mind üllatas oli see, et peale niitide eemaldamist olin ma juba armidega nii rahul, minu arust oleks võinud nii juba jäädagi. Silmadega valutunnet peaaegu ei olnudki, oleks ainult külmakottide kasutusest piisanud. Kaasa anti muidugi vajalikud valuvaigistid esimeseks paariks päevaks. Tundsin, et neid oli vaja võtta, kuna paigaldatud niidid (Spring Threads) lõuajoone korrigeerimiseks olid esialgu ikka väga pinges ning selline tunne oli, nagu oleks nägu nööriga kukla tagant kinni tõmmatud. Sellist ebamugavat kiskumise tunnet ja õrnalt valulikkust oli kuskil kuu aega kindlasti.

 

Merily ülemiste silmalaugude operatsioonist ja lõuajoone korrigeerimisest: " Enesehinnangu kasv + enesekindlus tulid käsikäes!" 3

 

Kuidas hindad operatsiooni tulemusi ja kuidas need on mõjutanud sinu enesetunnet ja igapäevaelu?

Kui silmadelt niidid eemaldati, siis ma olin nii üllatunud, kui avarad mu silmad välja nägid ning kui suur see muutumine tegelikult oli. Ma ikka nägin välja hoopis teistsugune. Kui kõik plaastrid eemaldati, siis hakkasid ka pisarad kohe voolama, ma ei saanud ennast tagasi hoida, sest see tunne oli nii ülim, et kuidas nii väike asi tegelikult nii suurelt enesetunnet mõjutab! Lõuajoone korrigeerimise ja rasvaimu tulemusega jäin ka nii rahule, kuigi paljud ütlesid, et ei saanud väga arugi, aga minu enda jaoks oli ikka enne ja pärast erinevus väga suur. Ega see ongi nii, et tegelikult on üks väike asi, mida teised isegi ei märka, aga see võib olla enda jaoks nii suur ebakindlus. Mulle meeldis eriti veel rasvasiirdamine silmaalustesse koos silmalaugude plastikaga. Ma võin julgelt öelda, et see võttis välimuse osas vähemalt 5 aastat aega tagasi! Enesehinnangu kasv + enesekindlus tulid käsikäes!

 

Merily ülemiste silmalaugude operatsioonist ja lõuajoone korrigeerimisest: " Enesehinnangu kasv + enesekindlus tulid käsikäes!" 4 Merily ülemiste silmalaugude operatsioonist ja lõuajoone korrigeerimisest: " Enesehinnangu kasv + enesekindlus tulid käsikäes!" 5 Merily ülemiste silmalaugude operatsioonist ja lõuajoone korrigeerimisest: " Enesehinnangu kasv + enesekindlus tulid käsikäes!" 6

 

Milliseid nõuandeid jagaksid teistele, kes kaaluvad sarnast operatsiooni?

Mina sain palju julgust juurde sõbrannadelt/tuttavatelt, kes sarnase asja juba läbinud ning kui rahul nad tulemusega olid! See on pigem selline asi, et kui tehtud siis mõtled, et miks ma küll seda varem ei teinud!

 

Kuidas hindad oma kogemust arsti ja Health Clinicuga tervikuna?

Protseduurid teostas Dr. Gintaras Papečkys ning kohe peale esimest visiiti teadsin, et olen nõus ennast tema kättesse usaldama! Mulle meeldib, kui arst oskab ise vaadata, soovitada mida ja kuidas oleks mõistlik teha, et tulemus jääks selline nagu soovitud, kuid samas loomulik. Ma ei saaks enam rohkem tänulik olla tema töö eest! Väga proffessionaalne – teab mida teeb ning teeb seda hästi! Ma olen tänulik tervele kliinikule tehtud töö eest ning vajadusel pöörduksin nende juurde iga kell tagasil!

 

Merily ülemiste silmalaugude operatsioonist ja lõuajoone korrigeerimisest: " Enesehinnangu kasv + enesekindlus tulid käsikäes!" 7

Imekaunis tulemus!

 

Vaata ka Merily kogemust tema Youtubeist: