fbpx
õlavarreplastika

Kui Sa oled kunagi tundnud piinlikkust kellelegi lehvitades, midagi paberile kirjutades või pelgad lühikesi varrukaid kanda, on õlavarreplastika Sinu päästerõngaks. Ja seda eriti küpsesse ikka jõudes või suure kaalulanguse tagajärjel, mil nahk kaotab oma elastsuse. Nii võib juhtuda paljudega meist ja see pole midagi mida häbeneda. Õnneks saab seda ka korrigeerida.

The Health Clinicu kirurgi dr Rein Adamsoni sõnul on õlavarreplastika näidustatud lõtvunud ja väljaveninud naha- ning nahaaluskoe puhul õlavarre piirkonnas.

Põhjuseks on väga suur kaalulangus või vananemine. “Eriti markantsetel juhtudel võivad õlavarred meenutada lausa nö nahkhiire tiibu, põhjustades ebameeldivusi nii riiete ostmisel, kui ka esteetilisel tasandil. Antud probleemi saab lahendada vaid operatsiooni teel, trenni tegemisest siin enam ei piisa. Peamiselt on kasutusel kombineeritud meetod, mis tähendab, et tehakse rasvaimu koos üleliigse naha ja nahaaluskoe eemaldamisega,” räägib dr Rein Adamson ja rõhutab, et protseduurijärgne taastusperiood on küllaltki pikk ning spetsiaalset kompressioonsidet tuleb kanda ca6 nädalat. “Probleeme võib esineda haavade paranemisega, sest see võib omajagu aega võtta,” sõnab kirurg ning lisab, et pärast lõplikku paranemist saab nautida elu kompleksivabalt ja tunduvalt õnnelikumana.

Kuidas õlavarreplastika protseduur toimib? Selleks on mitmeid viise. Esmalt võib kirurg pidada vajalikuks teha rasvaimu, misjärel eemaldatakse muretekitaja ehk üleliigne nahk. Kolmandaks pingutatakse sügavamaid nahaaluseid kudesid ning õmmeldakse lõikehaav kokku.

Kuigi taastumine võtab omajagu aega, saad Sa juba mõne päeva möödudes oma igapäevatoimetuste juurde asuda. Raskemaid asju ei tohiks aga kindlasti tõsta, tegelikult ei tohiks operatsioonijärgselt mõned nädalad üldse oma käsi tõsta kõrgemale kui 90 kraadine nurk.

Õlavarreplastikaga, mis on oma olemuselt väga lihtne operatsioon, võivad seonduda ka järgnevad kaasnähud: valu, põletustunne, turse, verejooks ja ajutine tuimus.

Enamikel juhtudel on paranemine siiski kiire ja valutu ning juba esimese nädala möödudes on tulemused näha: loomuliku välimusega taas elastsed õlavarred.

 

5 head põhjust miks teha õlavarreplastikat:

  • Riided istuvad paremini selga, sest Sinu keha on proportsioonis ning nahk pingul. Sa ei pea enam tingimata pika varrukaga riideid kandma. Tere uus mitmekülgsem garderoob!
  • Nooruslikum välimus. Nahatoon ja -tekstuur muutuvad atraktiivsemaks, st vastavalt ühtlasemaks ja pehmemaks. Õlavarsi modelleeritakse vastavalt Sinu soovile ja arsti soovitusele. Samuti tunduvad käed kergemad, mis võimaldab paremat liikumist ja manööverdamist.
  • Parem ja enesekindlam enesetunne, sest Sa saad tegeleda hobidega, millega varem piinlikkusehirmus ei julgenud ning kanda rõivaid, mis varem rippuva naha tõttu välistatud olid.
  • Vanad armid on võimalik õlavarreplastika käigus eemaldada. Ka protseduurist jääv arm ei ole esiotsa väga silmatorkav ning hääbub aja jooksul pea täielikult.
  • Mugavam olla enda kehas. Tänu eelnevatele hüvedele tunned Sa end oma kehas palju paremini! Sinu mõtted on positiivsemad ning tõstavad elukvaliteeti.

 

Kellele ei pruugi õlavarreplastika sobida?

  • Suitsetajad, kuna see aeglustab vereringet nahas, mis võib omakorda pärssida paranemise protsessi. Ka riskide oht on kõrgem, kui Sa suitsetad vahetult enne ja operatsiooniperioodil.
  • Ebastabiilse kehakaaluga inimesed, sest protseduuri tulemus võib sellest häiruda või hoopis kaduda.
  • Mõni meditsiiniline konditsioon, mis häirib haava paranemist, näiteks diabeet, veenipuudulikkus ja venoossed haavandid ning perifeersed arterite haigused.

 

NB! Enne otsuse langetamist tuleb kindlasti konsulteerida arstiga.

Kui Sul tekkis õlavarreplastika vastu huvi, siis võta meiega ühendust!